El Centre als Pirineus: Perdiguero, Clarabide, Perdraforca, massís del Vignemale

El passat pont de desembre els membres del Centre Excursionista feren diverses travesseres pels Pirineus Aragonesos i Catalans, encetant així la temporada de muntanyisme hivernal. Les bones condicions meteorològiques que es donaren i el bon estat de la neu permeteren als muntanyers disfrutar de l’activitat i de l’espectacular entorn.

El primer cap de setmana pujaren al cim del Pedraforca, una de les muntanyes més emblemàtiques del Pirineu Català, la qual presenta dos pics (el superior de 2.497 metres y el Calderer de 2.491 metres).

El segón cap de setmana del pont eixiren dos grups cap als Pririneus Aragonesos. Un es dirigí a Benasque, a la vall d’Estós, on feren nit al refugi d’Estós a 1.895 mts. Des del refugi pogueren coronar els pics de Clarabide (d’uns 3.020 mts) i el cim del Gías (3.011). El segón día pujaren al Perdiguero, el qual degut a la gran distància d’ascenció està molt poc freqüentat, realitzant una activitat d’unes 10 hores per pujar i baixar els seus 3.222 mts.

L’altre grup de membres del centre anaren al massis del Vignemale. Aquest grup va començar la excursió a San Nicolas de Bujaruelo. Desde allí anaren fins a la cabanya del Cerbillonar on estava prevista l’inici de l’ascenció al massis. Al dia següent els esperava un dia carregat d’alts desnivells i verticalitat fins al Cim del Cerbillona (3.247) i Glaciar d’Ossue.

Leave A Comment