Expedició als Alps Austríacs

Entre els dies 3 i 6 de març diversos membres del centre excursionista de Tavernes de la Valldigna anaren d’expedició als Alps, concretament al Tirol Austriac, amb l’objectiu d’escalar en gel i practicar l’alpinisme. En la primera jornada, el dissabte, els alpinistes aconseguiren arribar fins al refugi no guardat de Taschahaus a 2400 metres d’altura.

El diumenge els excursionistes eixiren per a intentar fer cim en el Wildspitze 3770 mtr (segona muntanya més alta de Austria) per la seua cara nord. La gran quantitat de neu acumulada en els últims dies va fer impossible que els excursionistes conseguiren superar els més de 1300 metres de desnivell que separa el Tasachhaus del cim del Wildspitze. No obstant van poder gaudir d’un excel·lent dia d’activitat caminant sobre el impressionant glaciar del Taschferner, on progressaren encordats i amb dificultat sortejant les seues enormes grietes. Finalment i per completar l’activiat del dia, escalaren una cascada de gel que es trobava a 3000 metres enmig del glaciar.

Al dia següent tocava baixar del refugi. Una baixada que no va estar exempta de risc pel temporal que va entrar portant molta neu i una espessa boira. Finalment l’últim dia de l’expedició el dedicaren a escalar una cascada de gel en el vall del Pitztal, una de les zones més importants d’escalada en gel dels Alps. En resum una aventura per a repetir.

Leave A Comment