Excursió cultural a Castellar de la Meca i Almansa

El passat dia 25 de març, el Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna, va realitzar una visita cultural al poblat ibèric de Castellar de la Meca, situat en el terme municipal d’Ayora. Este assentament té una extensió de 15 hectàrees, i va ser habitat des del segle V aC fins a l’època medieval, arribant a tindre al voltant de 10.000 habitants. Entre les restes arqueològiques es van poder observar més de cent aljubs, i una obra única d’enginyeria preromana denominada Camí Fondo.

A la vesprada els excursionistes de CETV es van desplaçar a la ciutat d’Almansa, on van visitar el castell i van visitar el centre d’Investigació i Documentació ALMANSA 1707. Esta associació cultural contribuïx a la divulgació de la història europea en els inicis del segle XVIII, en l’entorn dels quals s’emmarca la Batalla d’Almansa, el 25 d’abril de 1707, i disposa d’una exposició permanent, biblioteca especialitzada i arxiu.

Així mateix, un dels seus membres Herminio, ens va acompanyar al lloc on es van desenrotllar els fets i amb els seus coneixements sobre la batalla que s’havia lliberat en aquell mateix lloc, va anar narrant com es va desenrotllar aquell fet històric que tanta repercussió va tindre posteriorment per a nosaltres els valencians, i que tan desconegut és per a la majoria.

Leave A Comment