Fotos de la Cova del Llac i el Molinar


El passat cap de setmana els membres del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna, es van desplaçar al poblat del Molinar en el terme de Vila de Veus, població que es troba en La Manchuela.

El Molinar es troba en el llit del riu Xúquer i es va crear per a albergar els treballadors que van construir la primera central hidroelèctrica d’Espanya, l’any 1909. El camí que unix el Molinar amb les restes de la central elèctrica, discorre entre les grans parets que ha format el
riu Xúquer, i el camí de retorn es realitza per un túnel abandonat d’uns tres kilòmetres que s’utilitzava per a portar l’aigua que descendia cap a les turbines de la central.

També van visitar la cova del llac d’Aiora, una verdadera meravella de la naturalesa. Després de descendir amb rapel uns 10 m s’arriba a dos sales, amb sengles llacs d’aigua en el seu interior, en la sala més gran hi ha constel·lacions d’estalactites que es reflectixen en l’aigua
color turquesa d’este xicotet llac.

DSC_0111-2

La pernocta es va realitzar en l’àrea recreativa de La Hunde, també en el terme d’Aiora i el diumenge va tindre lloc l’ascensió fins al Cerro Palomeras, una verdadera talaia per a observar una enorme extensió de paisatge de la Comunitat Valenciana i Castella la Manxa.

Al canal de Flickr del Centre podeu veure fotos de l’excursió.

Leave A Comment