Ordesa – Faja Pelay i refugi de Goritz

El cap de setmana passat anàrem a Ordesa, al Pirineu Aragonés, amb la intenció de fer una volta al vall per la Faja de las Flores, anant a dormir al refugi de Goritz, i tornant per la Faja Pelay.

Ordesa - Faja Pelay

Finament, les condicions meteorològiques ens obligaren a canviar la ruta i el dissabte de matí pugem a la Faja Pelay per la ‘senda de los Cazadores‘, una senda que salva uns 650 metres de desnivell molt ràpidament i que ens porta al mirador de Calcilarruego; des del mirador tenim unes meravelloses vistes de la cascada de Cotaturero. Des d’ací ja agafem la faja Pelay que ens porta per una senda suau amb la Vall d’Ordesa als nostres peus fins al circ de Soaso. En aquesta època podem gaudir de l’esplendor de la tardor a Ordesa, ja que tota la vall es pinta de colors verd, groc i roig.

Ordesa - Faja Pelay

Una vegada al circ de Soaso ens fem algunes fotos a la ‘Cola de Caballo‘ i ràpidament agafem la senda que ens porta al refugi per les ‘clavilles de Soaso‘. Durant el día ens ha plogut un poc, pero una vegada ja dalt del circ de Soaso el fort vent ens obliga a avançar ràpidament sense parar-nos massa fins el refugi. Ja al refugi discutim la ruta de l’endemà, la idea inicial és anar cap a la Faja de las Flores, pero tot dependrà del temps, ja que el vent no para de bufar cada vegada més, la meteo dona vents d’un 100 Km/h, i una fina capa de neu comença a cobrir-ho tot.

El diumenge ens llevem prompte i fora del refugi vegem com tot està cobert de blanc, el vent continua bufant amb força, no ha parant en tota la nit, i decidim baixar per la Vall ja que sense el material tècnic necessàri és perillós dirigir-nos cap a la Faja de las Flores. Tal i com anem baixant vegem un paissatge hivernal cobert de neu; en una sola nit ha canviat d’un ambient de tardor a hivern. No obstant, una excursió per la vall d’Ordesa sempre és un privilegi, disfrutar dels paissatges d’aquest racó dels Pirineus tan especial; parem a fer-nos fotos en les ‘Grades de Soaso‘, les ‘cascades de l’Estrecho‘, etc. Finalment arribem a la Pradera i acabem la nostra activitat; tornarem a fer la Faja de las Flores en altra época.

En aquest enllaç pots vore Fotos de Ordesa – Faja Pelay.

Ordesa - Faja Pelay
Ordesa - Faja Pelay
Leave A Comment