Ascenció a La Sagra (2383m)

La Sagra - Feb'2013

La Sagra - Feb'2013

Dissabte passat dia 16/02/13 cinc muntanyencs del Centre Excursionista de Tavernes ( Diego Sala, Jose Antonio Palomares, Jordi Ferrer, Dionis Borrás i Salvador Salom ) aconseguiren fer cim a “La Sagra” muntanya de 2.383 m.

Situada en la província de Granada entre els termes municipals de “Huéscar i La Puebla de Don Fadrique “ ; és el punt mes alt de la serralada sub-bètica. Es va planificar l’escalada pel “ Canal de Embudo “ en la cara nord de La Sagra. La via s’agafa des del “Cortijo del Collado de abajo “ i poc a poc la senda es comença a empinar fins arribar a punts de desnivell de mes de 40º.

L’escalada en hivern d’aquesta muntanya es prou tècnica i és necessari l’ús de tot el material adequat per aquest tipus d’activitat (Piolet, crampons, polaines, etc.).
Pel que fa a la climatologia, el dia va eixir fantàstic i gràcies a este factor, en unes 6 h., es va poder fer cim i baixar de nou fins el punt de partida, sense cap incidència important.

Leave A Comment