Xarrada d’Esperanto al CETV

Dins dels actes de la Setmana Muntanyera de 2014, tenim una xarrada sobre l’esperanto el dia 14 divendres a les 19:30 hores a càrrec del president de l’Associació Valenciana d’Esperanto, Enric Baltasar.

La xarrada tindrà lloc a la seu del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna i tractarà sobre:

- La història i introducció a l’Esperanto.
- Quin es el vertader motiu de que ens imposen l’anglés. Es l’anglés la llengua universal?. Amb dades demostrem que no el parla ni el 15 % del món.
- L’esperanto es la llengua mes fàcil del món. Cadascú amb la seua llengua i una llengua per a tots. Com podem tractar als altres com a germans si som una sola espècie i no podem comunicar-nos amb la majoria de nosaltres.
- L’esperanto el parlen milions de persones i cada día mes. Governs com el xinés i brasiler li donen cada vegada mes suport. L’esperanto fa que aprengues altres llengues molt mes ràpid i bé (demostrat científicament).
- L’esperanto es una llengua que ha sigut perseguida, prohibida i penada amb la mort .
- Et demostarem que l’esperanto es el futur. Va contra el poder establert, l’esperanto es justícia.

Tambe comptarem amb la presència dels fills de Vicent Peris, que va ser la persona que va gravar en una roca una inscripció en esperanto l’any 1933. L’esmentada inscripció es troba en el sender que puja a la muntanya de Les Creus.

Leave A Comment