EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA EN HOMENATGE A En.RICARD MARIA CARLES

D.RICARDO, MUNTANYA I JOVENTUT

Una exposició fotogràfica és com un viatge a la busca del temps perdut, perquè en ella persones i paisatges s’han quedat detinguts en uns moments irrecuperables, com en una pausa infinita.

En esta exposició busquem la recuperació del record d’una persona única que va deixar una empremta inesborrable en la nostra ciutat. Va ser la persona mes volguda de Tavernes. I això mai és per casualitat.

D.Ricardo va ser abans que res un sacerdot, un home de fe, de gran cultura, i un muntanyenc practicant tota la seua vida. Quan va arribar a Tavernes tènia 27 anys, era un home jove amb il·lusió i ganes de treballar pel que creia. De seguida es va guanyar la confiança d’adults, jóvens i xiquets, a qui va saber inculcar les seues passions. En el que a ací afecta, l’amor a les muntanyes. “És en la muntanya on mes s’obri l’esperit a la grandesa i la transcendència”, solia dir. Va formar el Club de Muntanya D.Y.A. (Déu i Audàcia), el qual va evolucionar cap al Centre Excursionista , del que va ser sempre Soci d’Honor.

Va instituir l’Excursió del 1r de maig a les Creus, hui convertida en una activitat multitudinària. Les muntanyes i coves que rodegen la Valldigna van ser les primeres visitades o descobertes. Amb ell vam anar per primera vegada fins als nostres grans pics: Benicadell, Montcabrer, Aitana, Bèrnia, Puig Campana… als que continuem ascendint tots els anys.

Després vindrien les primeres eixides a Pirineus (Aneto-Mont Perdut), Sierra Nevada (Mulhacen-Veleta), Serra de Gredos (Almanzor), amb la consegüent visita cultural a les ciutats de l’itinerari. Tot això amb els mitjans i transports de fa 50 anys. Un fita i un somni per a aquells jóvens que pràcticament no havíem eixit del poble.

L’última vegada que el vam tindre amb nosaltres va ser en el mes de maig del 2012, acompanyant-nos en la celebració del 40 aniversari de la nostra fundació.

Siga per tant esta exposició un homenatge a D. Ricardo com a muntanyenc, i també a aquells jóvens de fa 50 anys que van tindre la sort de conéixer-lo i acompanyar-lo.

Leave A Comment