Concentració “Espeleolokos” 2014

El passat cap de setmana va tindre lloc la I Concentració d’espeleòlegs en Tavernes de la Valldigna, organitzada pel Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna, el CDUPV de la Universitat Politècnica de València i el Cub Espeleologia de Vila-real, resultant ser un èxit de participació amb mes de 200 participants arribats de tota la geografia espanyola i d’Europa.

L’organització estava ubicada en el poliesportiu municipal d’aquesta població, que va cedir l’Ajuntament per a este acte esportiu. Des d’allí es van desplaçar al Pla dels Simes en el terme de Barx, on estaven equipades 15 avencs, entre les quals es trobava la del Pilar que és la mas profunda de la Comunitat Valenciana amb -220 m.

A la vesprada va tindre lloc una ponència sobre tècniques espeleològiques en la casa de la cultura d’esta localitat, i posteriorment en el poliesportiu van gaudir d’una magnifica paella para mes de 250 persones. Així mateix, van pernoctar en una de les pistes del pavelló.

El diumenge es van desplaçar novament a la localitat de Barx, on van continuar gaudint de les magnifiques avencs que hi ha en el plà de les simes. Al finalitzar l’acte la majoria dels participants van agrair la perfecta organització de l’acte i dels paratges de la nostra comarca.

En el mencionat esdeveniment han col·laborat la Mancomunitat de la Valldigna, l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, la Universitat Politècnica de València, la Federació d’Espeleologia de la Comunitat Valenciana i el CEC. Així mateix ha sigut patrocinada per Natura Vertical, A TREMON, Otevall, Raorsa, RODCLE, Vents Muntanya i Natura, Esportverd, Nunatak, Casa Cumbre, Grup , C.M.E.X, Societat Esportiva ESPEMO, Club Trenca Corda, Bar Els LLeons.

Leave A Comment