19 membres del C.E.T.V. fan cim al Toubkal

El passat divendres 2 d’abril 14 xics i 5 xiques membres del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna aconseguiren coronar el Toubkal que amb 4.167m d’alçada és el pic més alt del Marroc i el sostre de l’Àfrica del nord.

Les condicions atmosfèriques foren excel•lents la major part del temps. Possiblement fins i tot els dies eren excessivament assolellats. De fet els primers trams de l’ascensió es pogueren fer amb samarreta de màniga curta. Però en superar el collat i fins al cim el fort vent glacial que bufava feu necessari l’ús de tota la roba tècnica. Per aquest motiu fou impossible que tots els 19 membres es reunissin de nou al cim per tal de poder fer la valuosa foto de grup. A més, de les inclemències meteorològiques, cal recordar que una llarga exposició del cos humà a altes altituds es perjudicial per la salut ja que provoca el mal d’altura.

Aquesta proposta per pujar al Toubkal va nàixer com a resposta a una necessitat que tenien els joves del CETV després d’estar reiteradament repetint sempre les mateixes ascensions a tots els tres mils de la Península. I marca l’inici d’una generació de muntanyencs que amb nova saba intentarà seguir les passes dels “seus pares” a la muntanya. Conquerir l’Aconcagua, Andes, Kilimanjaro, Mont Blanc, són alguns reptes ja superats pels més veterans de la casa. Ara el Nepal i els Alps són les pròximes propostes per a futures expedicions a curt i mitjà termini.

cim_toubkal

Comments
4 Responses to “19 membres del C.E.T.V. fan cim al Toubkal”
 1. barret escrigué:

  Xe quins mestres, la proxima eixida anem muntan-la.

 2. sauret escrigué:

  bonica nova generació, que es que les que hem pujat fins ara no valien la pena, i això de que hem estat repetint reiteradament jajaja, perdona que em riga, pero yo si vaig a la montanya no sols vaig per ella si no per estar en els meus amics i no m’importa repetir un cim si la companyia es bona, per sert felicitats pel cim conseguit

 3. sauret escrigué:

  aneu espai en el que escriviu, podeu ofendre algú

 4. barret escrigué:

  Einsss?
  No se a que et refereixes, esplicat millor.
  PD: No sera que no has llegit be el text.

Leave A Comment