Excursió amb autobús a la Serra d’Espadà

El proper diumenge dia 6 de juny tindrà lloc esta activitat, anteriorment programada per al dia 7 de març i que va ser suspesa per la pluja. Es visitaran:

.- Els famosos cirerers de la zona.
.- Una fabrica on es treballa el suro.
.- Dinar.
.- Museu del taulell d’Onda.

.-El Parc Natural de la Serra d’Espadà es troba localitzat al sud de la província de Castelló, als últims estreps del Sistema Ibèric, sent un dels espais naturals millor conservats de tota la Comunitat Valenciana.

La Serra d’Espadà és un gran massís muntanyós amb innombrables fonts, frescs barrancs i frondosos boscos d’alzines sureres. Localitzada entre les comarques de l’Alt Millars, Alt Palància i la Plana Baixa, discorre entre les conques dels rius Millars i Palància.

La superfície declarada com a parc ocupa unes 31.180 ha. Este fet el convertix en l’Espai Natural Protegit de major extensió de la provincia de Castelló i el segón de la nostra Comunitat. Dels 19 municipis implicats, 11 tenen tot el seu terme municipal dins dels límits del parc natural (Aín, Alcudia de Veo, Almedíjar, Azuébar, Chóvar, Eslida, Fuentes de Ayódar, Higueras, Pavías, Torralba del Pinar i Villamalur); mentre que els 8 restants (Alfondeguilla, Algimia de Almonacid, Artana, Ayódar, Matet, Suera, Tales i Vall de Almonacid), solament estan inclosos parcialment.

Leave A Comment