Travessía Serra Nevada

El dissabte dia 18 de juny, sis membres del CETV, començaren la Travessía de Sierra Nevada (Granada) arribant al refugi de Posteón Alto, al terme de la localitat de Jeres del Marquesado. El dia 19 diumenge varem fer els cims de Cerro Pelao, Picón de Jeres, Puntal de Juntillas, Los Cervatillos, Pico del Cuervo, Cerro Mojón Alto i l’Atalaya, tots de mes de 3.000 metres de altitud, la marxa fou des de les 07’00 fins les 21’00 hores, i amb un desnivell acumulat de 1.700 metres de pujada i 600 metres de baixada, i les motxiles amb un pes de 18 a 20 quilos.
La pernocta fou en la Cuneta de Vacares en tendes.
El dilluns dia 20, rodejarem el Puntal de Goteron de mes de 3.000 metres i pujarem per la Loma de l’Alcazaba fins a 7 Lagunas on muntarem les tendes, aquest desplaçament ens porta tot el dia de marxa. Al dia seguent dimarts dia 21, des d’alli ferem el cim del Globo i l’Alcazaba de 3.371 metres i el Mulhacen de 3.483 i que el cim mel alt de la peninsula i baixarem fins a la població de Trevelez.
Cal fer constar que enguany hi molta neu i caminar per dalt dels 3.000 metres es molt dificil, a mes a mes del pes de les motixiles, tambe hi ha tindre en compte el calor per el dia i el fred que feia per la nit, amb una oscilació térmica brutal.
Tots aquests problemes fan d’aquesta travessia de Sierra Nevada una activitat molt dura, jo diria durisima a la que hi ha que afegir la manca d’aigua en aquestes altures. Els membres que han fet aquesta travessia son: Carles Plancha, Vicent Felis, Cristina Grau, Fabian Fuerncarral, Fortu i Julio.

Leave A Comment