Via Ferrada ‘Les Marujes’

La secció d’escalada del C.E.T.V. ha instal·lat una via ferrata en la Penya Roja, en la muntanya de Les Creus. Aquesta via és una de les poques d’aquest tipus que hi ha a la Comunitat Valenciana.

Coord.GPS: X: 735011,4
Huso 30 Y: 4328991,7

Coord. N-39º 04,94’
W-00º 16,96’

ACCÉS:

L’accés a la via es troba al PR-38 al canal de defensa de Tavernes de la Valldigna. Una vegada allí cal seguir les indicacions que us guien cap a l’alt de les Creus. Després d’uns 35 minuts creuareu un barranquet, des d’ací ja podreu observar el pont de cable que marca el primer tram de via, continueu per la senda uns minuts més i aplegareu al pont. Heu de fer un petit ràpel d’uns 4 metres, creuar el pont i ascendir el primer tram de ferrata 9 escalons, que vos porten a l’inici de l’aproximació. Des d’ací s’ha de caminar uns 15 minuts (la senda no està molt ben marcada) i aplegareu a peu de via.

Aquest primer tram es pot evitar si seguiu la senda, passant de llarg el pont. Caminant uns 15 minuts més voreu un pi gran i solitari a l’esquerre de la senda, en la pròxima revolta comença la senda que porta a la paret creuant a peu el barranquet. La tornada és per la mateixa senda que anirem a buscar a la part més alta del bloc de pedra.

ASCENSIÓ:

El segon llarg salva un desnivell d’uns 55 metres i conté uns 60 escalons, aquest és el més impressionant per les vistes i la verticalitat. Comença amb un tram d’uns 20 escalons que ens porten a una travessia horitzontal i després cap amunt uns 30 escalons. Després, caminant uns 150 metres arribem al segon tram, què consta d’uns 15 escalons (i al superar-lo trobarem una bústia per signar). Finalment, ascendim uns 12 metres i trobem el tercer tram amb només 3 escalons. Una vegada superats tots llargs arribem a la culminació de la travessia. Si remontem uns 120 metres trobarem la senda dels Amoladors. Una vegada ací tenim dues opcions, o bé seguir el PR-38 que ens porta a l’alt de les creus i altra vegada a Tavernes de la Valldigna part Est, o bé tornar cap avall on tenim el cotxe, donant per finalitzada l’excursió.

Esta instal·lació l’han realitzat els membres de la secció d’escalada del Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna, amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Valldigna, per tal d’ampliar l’oferta d’activitats d’oci i temps lliure a la nostra comarca.

Recorda que l’ascensió no està mai exempta de perill, si no estàs preparat no puges, és la teua responsabilitat.

COL·LABOREN:

Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna
Mancomunitat de la Valldigna

Podeu descarregar estes ressenyes en format PDF ací.

Leave A Comment