CETV > Seccions > Alpinisme > Juan José Boscá al cim del Cotopaxi (5.897)

L’alpinista Juan José Boscá del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna als Andes Equatorians per pujar al Volcà Cotopaxi al Parc Nacional Cotopaxi.

L’ ascens va tenir lloc el 18 de març de 2022 , sortint de la ciutat de Quito , fins a arribar al Parc Nacional Cotopaxi , iniciant l’ ascens travessant el subparam , el param i el superparam arribant al Refugi de José Rivas , situat a 4.864 metres d’ altitud , altura superior a la Cimera del Mont Blanc als Andes .
Després d’un merescut descans al Refugi i una tassa de xocolata es reprèn l’ascens.
L’objectiu era assolir la glacera del Cotopaxi situada a una altura aproximada de 5.300 metres, i arribant a aquest punt la nevada es va fer molt copiosa, moment d’iniciar el descens amb la satisfacció del repte aconseguit.

El Volcà Cotopaxi amb els seus 5.897 metres d’ altitud , és la segona cimera més alta d’ Equador 🇪🇨 , sent la més alta el Volcà Chimborazo. És un dels volcans actius més alts del món i es troba dins del Parc Nacional Cotopaxi, segon més visitat d’Ecuador, sent el primer El Parc Nacional de les Illes Galápagos.
L’ última erupció va tenir lloc el gener del 2016 . El Cotopaxi és considerat un dels volcans més perillosos del món a causa de la freqüència de les seves erupcions, el seu estil eruptiu, el seu relleu, la seva cobertura glacial i per la quantitat de poblacions potencialment exposades a les seves amenaces.

El Cotopaxi es troba sobre la Serralada Oriental (Real), a una distància de 35 km al Nord-est de Latacunga i de 45 km al Sud-est de Quito, està envoltat per paramos i per altres volcans com Sincholahua (4873 msnm), Quilindaña (4876 msnm) ) i Rumiñahui (4722 msnm).
Un cop més volem felicitar Juan José Boscá, un dels nostres alpinistes més internacionals del CETV per compartir-nos i fernos partícips de tots els seus nous reptes.

Entrada anterior Senderisme per a tots
Entrada siguiente TANCADES LES INSCRIPCIONS DE LA COMPETICIÓ D’ESCALADA EN BLOC 2022