Expedició al Mont Blanc 2012

El passat dimart 25 d’agost 3 membres del Centre excursionista de Tavernes de la Valldigna van fer cim al Mont-Blanc de 4808m. Els alpinistes van realitzar l’ascensió per la vía normal de Gouter junt amb 2 muntanyers més del centre que els acompanyaren fins aquest refugi. El primer día féren nit a la cabanya de Rognes, a 2.700 metres des d’on ja es divisa la impressionant pujada a l’Aguille du Gouter que hauríem de superar el día següent. L’ascenció repartida en tres jornades i dos nits fou planificada per acostumar el cos a l’altura, ja que a aquestes cotes la falta d’oxígen ja afecta al cos humà si no es realitza aclimatació. La segon nit acamparen a més de 3700 m d’altura, dalt del refugi de Gouter. A l’endemà, el día de l’ascensió, els tres alpinistes eixiren cap a les 2:30 de la matinada i arribaren al cim 5 minuts abans de les 7 del matí. A estes hores els núvols i la boira encara tapaven el cim del Mont-Blanc, pero tal i com anava avançant el matí i els alpinistes tornaven cap a Gouter el sol anava pujant i s’anava aclarint el temps, oferint unes meravelloses vistes del macís del Mont-Blanc, els glaciars i la vall de Chamonix. Cap a les 10 hores estaven de volta al refugi de Gouter i el mateix día emprengueren tota la aixada fins l’estació del tren cremallera de ‘Mont Lachat’ que havien agafat dos díes enrere. Fou una llarga i dura jornada, pero l’alegría d’haver aconseguit el cim compensava tot l’esforç realitzat.

Cal remarcar que es la tercera vegada que membres del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna consegueixen arribar al cim d’Europa Occidental i muntanya més emblematica dels Alps.

Leave A Comment